Мъфини с тиква и мед

Източник: Cornelia Filipova
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 04.01.2015
Мъфини с тиква и мед
 
Необходими продукти:
300 г тиква
2 яйца
1/2 ч. ч. олио
1/2 ч. ч. пчелен мед
2 ч. ч. брашно
1 шепа счупени орехи
1 шепа стафиди
1 бакпулвер
2 ванилии
1/2 ч. л. канела
1 щипка сол



Начин на приготвяне:
1
Тиквата първо трябва да бъде разрязана, после трябва да се почисти от семките, след това да се обели, а накрая да се нареже на парчета. След като вече имате почистени парчета тиква, ги сложете в тенджера с около 1 ч. ч. вода и варете, докато тиквата е напълно сварена и е станала съвсем мека. Отцедете добре от водата, тъй като в противен случай мъфините няма да могат да се изпекат добре и ще останат разкашкани. Сварената тиква настържете или пюрирайте.
2
С миксер или с тел разбийте добре яйцата (предварително извадени от хладилника и постояли на стайна температура) и олиото в голяма купа. Добавете разтопения мед и разбийте отново.
3
Пресейте брашното със сито. Добавете към него бакпулвера, канелата , ванилията и солта. Малко по малко изсипете сместа с брашното към тази с яйцата, като отново разбивате с миксер. Накрая добавете настърганата тиква, стафидите и нарязаните надребно орехи и разбъркайте добре с лъжица.
4
Готовата смес за мъфините с тиква изсипете в предварително подготвената форма за мъфини. Във всяко гнездо на формата за мъфини сложете по една хартиена кошничка, а във всяка от кошничките изсипвате от сместа. Но не ги пълните догоре, а до 3/4 от обема, за да не прелеят мъфините при печенето.
5
Печете ги около 20-25 минути в загрята на 180 градуса фурна. Проверете с клечка за зъби, дали мъфините са изпечени - ако клечката остане суха - мъфините са готови.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2019
300-те грама тиква са вече сварена такава или още непочистена и сурова?
2.
Изпрати
лично съобщение

17.09.2015
Есенни мъфини
1.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2015
За първи път правя мъфини и се спрях на тази рецепта - лесена и до някъде здравословна.Описаните продукти и количеството им отговаря на предвидените бройки - 15-18 ( за което аз не обърнах внимание и ми остана малко смес).Разкошни са на вкус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: