Магданозена супа

Дата: 20.05.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 връзки магданоз
2 картофа
1 глава лук
800 мл пилешки бульон
150 мл животинска сметана
50 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Магданозена супа
Магданозът се измива и дръжките се наситняват.  Картофите се обелват и се нарязват на кубчета, а лукът – наситно.

 


2
Магданозена супа 2
В маслото се запържват първо лукът и дръжките от магданоза, после закратко картофите. Налива се бульонът, покрива се с капак и се оставя за 15 минути на слаб огън да къкри.

 


3
Магданозена супа 3
В тенджерата се прибавят листенцата от магданоза, сметаната, и се овкусява със сол и черен пипер.


4
Магданозена супа 4
Супата се кипва, оттегля се от огъня и се пасира хубаво за 5–6 минути. После се разпределя в чинии и се поднася.


 




Съвет: По желание може да се гарнира с натрошено сирене.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2016
Стана страхотна. Благодаря!
3.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2016
Много любима :)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.05.2015
Много вкусна и с много приятна кремообразна консистенция. Аз лично я предпочитам с кисело мляко, а не със сирене.
1.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2014
Страхотна е!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


290 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта