Макови гризини

Атанасовден
Източник: Бон Апети
Дата: 18.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 ч. ч. брашно
1 к. ч. олио
1-2 с. л. маково семе
2 ч. л. захар
1 пакeтче суха мая
морска сол за овалване


Начин на приготвяне:
1
Макови гризини
Маята се разтваря в 1/2 ч. ч. топла вода. Прибавят се захарта и 1 ч. л. брашно, след което се оставя да набъбне.
2
Макови гризини 2
В брашното се прави кладенче, в което се сипват олиото и маковото семе.
3
Макови гризини 3
Разбърква се и се добавят маята и 1/2 ч. ч. вода.
4
Макови гризини 4
Замесва се тесто, което се оставя да втасва.
5
Макови гризини 5
От втасалото тесто се оформят усукани пръчици, намазват се с олио и се овалват в морска сол.
6
Макови гризини 6
Гризините се нареждат в намазнена тава и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачервят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: