Маково руло

Гост: Емилия Гергинова
Източник: Бон Апети
Дата: 02.02.2008
Маково руло
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1 жълтък
2 яйца
10-12 маслени бисквити
100 г захар
150 г маково семе
1 ч. л. сол
2 с. л. краве масло
3 с. л. захар
1/2 кубче мая
1 белтък
1 яйце
250 мл прясно мляко
1/2 ч. ч. мед


Начин на приготвяне:
1
Маково руло
Маята се разтваря в млякото. Добавят се 1 с. л. захар и 2 с. л. брашно. Сместа се разбърква, покрива се с кърпа и се оставя да шупне.
2
Маково руло 2
Брашното се сипва в дълбока купа и в средата се оформя кладенче, в което се излива маята. Добавят се 2 с. л. захар, солта, яйцето и белтъкът и се замесва тесто. Тестото се разделя на три топки и се оставя да втасва.
3
Маково руло 3
Макът се смила в блендер, след което се попарва с гореща вода, оставя се да престои половин час и се отцежда.
4
Маково руло 4
Жълтъците се отделят от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг със захарта.
5
Маково руло 5
Медът и жълтъците се смесват с мака.
6
Маково руло 6
Добавят се разбитите белтъци със захар.
7
Маково руло 7
Сипват се смлените в блендер бисквити.
8
Маково руло 8
Една топка от готовото тесто се разточва на издължена кора, в средата на която се изсипва сместа. Навива се на руло откъм дългата страна и се поставя в намазнена тава.
9
Маково руло 9
Рулото се намазва със смесения с малко вода жълтък, поръсва се с маково семе и се оставя да втасва няколко минути. Пече се около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: