Гофрети от тиква

Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1/2 ч. ч. кафява захар
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. канела
1/4 ч. л. сода
1 щипка индийско орехче
1 щипка сол
малинов топинг за декорация
100-150 г тиква
30 г краве масло
2 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. брашно


Начин на приготвяне:
1
Гофрети от тиква
Тиквата се нарязва на парчета, които се поставят в йенска тенджера с малко вода и се сваряват в микровълнова фурна. Сварената тиква се пасира и се оставя да изстине.
2
Гофрети от тиква 2
Брашното се пресява и се смесва с кафявата захар, бакпулвера, содата, киселото мляко, солта и яйцата и се разбърква.
3
Гофрети от тиква 3
Добавят се разтопеното масло, индийското орехче и канелата. Бърка се, докато се получи еднородна смес.
4
Гофрети от тиква 4
Сипва се пюрираната тиква и се разбърква.
5
Гофрети от тиква 5
От готовата смес се изпичат гофрети в гофретник.
6
Гофрети от тиква 6
Изпечените гофрети се поднасят заедно с част от пасираното пюре от тиква и се украсяват с малинов топинг.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Гоголова се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Margarita Ruslanova коментира рецептата Сусамови хлебчета
Мира се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Доматена супа с булгур
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: