Праскови с пухкав крем от мента

Св. Валентин и Св. Трифон
Източник: Бон Апети
Дата: 14.02.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6-7 праскови от компот
250 г цедено кисело мляко
100 мл течна сметана
1/4 ч. ч. захар
листа прясна мента
малинов конфитюр


Начин на приготвяне:
1
Праскови с пухкав крем от мента
Захарта се разтопява в 1/2 ч. ч. вряща вода и се прибавят листа прясна мента.
2
Праскови с пухкав крем от мента 2
Сгъстеният разтвор се смесва с още няколко листа мента и се пасира.
3
Праскови с пухкав крем от мента 3
Цеденото кисело мляко и пасираната мента се разбъркват в купа.
4
Праскови с пухкав крем от мента 4
Сметаната се разбива на сняг и се смесва с ментовото мляко.
5
Праскови с пухкав крем от мента 5
Парченца праскови се поставят в коктейлни чаши и се покриват с 1 ч. л. сметанов крем и малинов конфитюр.
6
Праскови с пухкав крем от мента 6
Отгоре се слагат парченца праскови, сметанов крем и малинов конфитюр.
7
Праскови с пухкав крем от мента 7
Десертът се украсява с листо от мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: