Малинова торта

Дата: 03.07.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
180 г обикновени бисквити
200 г подсладено кондензирано мляко
за крема:
1,2 кг кисело мляко
150 мл сладкарска сметана
100 г бял шоколад
200 г пудра захар
400 г пресни малини
2 стръка мента
2 пакетчета желатин
пресни малини
 

Начин на приготвяне:
1
Малинова торта
Бисквитите се начупват, смесват се с кондензираното мляко и се разбъркват.

 


2
Малинова торта 2
Поставят се във форма за торта, на дъното на която има пергаментова хартия.

 


3
Малинова торта 3
Малините се посипват с пудрата захар.

 


4
Малинова торта 4
Пасират се заедно с ментата.

 


5
Малинова торта 5
После се прецеждат през цедка.

 


6
Малинова торта 6
Киселото мляко се разбърква с телена бъркалка. Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава. Прибавя се към млякото, разбърква се и се сипва  малиновото пюре.

 


7
Малинова торта 7
Към плодовата смес се прибавя предварително накиснатия в 50 мл студена вода и след това загрят в микровълнова желатин. Разбърква се добре.

 


8
Малинова торта 8
Сместа се изсипва върху бисквитения блат. Оставя се в хладилник за 4 часа.

 


9
Малинова торта 9
След това тортата се украсява, като в средата се прави купчинка от малини, а отстрани се поръсва с настърган бял шоколад.


Подобни рецепти:
Коментари (30)
30.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2019
Вкусно, но наистина и с три желатина и много нежно и малко бъркане сместа остана течна.
29.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2018
Приготвяла съм тортата два пъти, но лично за мен работата с желатина се оказа висш пилотаж. Тортата изглеждаше красиво в цялостният си вид, но за жалост не остана така след нарязването и. Съветвам да не рискувате, ако се двоумите дали да я приготвите по специален повод. Не е удачна за експериментатори в кухнята, а единствено за хора, които имат знанията и най-вече опита за работа с желатин.
28.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2018
Много е вкусна!
27.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2017
Идеално за лятото :)
26.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2017
Направих я за рожденият ден на баща ми.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта