Малинова торта

Дата: 03.07.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
180 г обикновени бисквити
200 г подсладено кондензирано мляко
за крема:
1,2 кг кисело мляко
150 мл сладкарска сметана
100 г бял шоколад
200 г пудра захар
400 г пресни малини
2 стръка мента
2 пакетчета желатин
пресни малини
 

Начин на приготвяне:
1
Малинова торта
Бисквитите се начупват, смесват се с кондензираното мляко и се разбъркват.

 


2
Малинова торта 2
Поставят се във форма за торта, на дъното на която има пергаментова хартия.

 


3
Малинова торта 3
Малините се посипват с пудрата захар.

 


4
Малинова торта 4
Пасират се заедно с ментата.

 


5
Малинова торта 5
После се прецеждат през цедка.

 


6
Малинова торта 6
Киселото мляко се разбърква с телена бъркалка. Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава. Прибавя се към млякото, разбърква се и се сипва  малиновото пюре.

 


7
Малинова торта 7
Към плодовата смес се прибавя предварително накиснатия в 50 мл студена вода и след това загрят в микровълнова желатин. Разбърква се добре.

 


8
Малинова торта 8
Сместа се изсипва върху бисквитения блат. Оставя се в хладилник за 4 часа.

 


9
Малинова торта 9
След това тортата се украсява, като в средата се прави купчинка от малини, а отстрани се поръсва с настърган бял шоколад.


Подобни рецепти:
Коментари (30)
30.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2019
Вкусно, но наистина и с три желатина и много нежно и малко бъркане сместа остана течна.
29.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2018
Приготвяла съм тортата два пъти, но лично за мен работата с желатина се оказа висш пилотаж. Тортата изглеждаше красиво в цялостният си вид, но за жалост не остана така след нарязването и. Съветвам да не рискувате, ако се двоумите дали да я приготвите по специален повод. Не е удачна за експериментатори в кухнята, а единствено за хора, които имат знанията и най-вече опита за работа с желатин.
28.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2018
Много е вкусна!
27.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2017
Идеално за лятото :)
26.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2017
Направих я за рожденият ден на баща ми.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Антония коментира рецептата Булгур пилаф със спанак
Krasimir Petrov се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Надиплен хляб с бекон
dragonfairy се регистрира в сайта.
ani_borisowa коментира рецептата Огретен от картофи
Ivaylo Dimitrov се регистрира в сайта.
Max Semeen Profil се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Веганска майонеза
Бон Апети коментира рецептата Тарт "Татен"
Nikolay Dimovski се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта