Малинова торта

Какво по-добро за лятото от десерт с ароматни малини
Източник: Бон Апети
Дата: 13.06.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
180 г обикновени бисквити
200 г подсладено кондензирано мляко

за крема:
1,2 кг кисело мляко
150 мл сладкарска сметана
100 г бял шоколад
200 г пудра захар
400 г пресни малини
2 стръка мента
2 пакетчета желатин
пресни малини


Начин на приготвяне:
1
Малинова торта

Бисквитите се начупват, смесват се с кондензираното мляко и се разбъркват.

 


2
Малинова торта 2

Поставят се във форма за торта, на дъното на която има пергаментова хартия.

 


3
Малинова торта 3

Малините се посипват с пудрата захар.

 


4
Малинова торта 4

Пасират се заедно с ментата.

 


5
Малинова торта 5

После се прецеждат през цедка.

 


6
Малинова торта 6

Киселото мляко се разбърква с телена бъркалка. Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава. Прибавя се към млякото, разбърква се и се сипва  малиновото пюре.

 


7
Малинова торта 7

Към плодовата смес се прибавя предварително накиснатия в 50 мл студена вода и след това загрят в микровълнова желатин. Разбърква се добре.

 


8
Малинова торта 8

Сместа се изсипва върху бисквитения блат. Оставя се в хладилник за 4 часа.

 


9
Малинова торта 9

След това тортата се украсява, като в средата се прави купчинка от малини, а отстрани се поръсва с настърган бял шоколад.


Подобни рецепти:
Коментари (36)
36.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2022
Увеличих бисквитите, видяха ми се крайно недостатъчни.Лека и приятна торта.
35.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2020
23 см. 3 пакетчета желатин. Мляко 10%. Кремът беше малко в повече и тортата стана малко по-висока, отколкото ми се иска. Добавих допълнително мед и останалото ми кондензирано мляко, за да огранича преобладаващия кисел вкус на малините.
34.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2020
Тортата е чудесна и всички пропорции, които са описани в рецептата са абсолютно точни. Стегна с посоченото количество желатин, разтворен по описания начин.
33.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2020
Блата с кондензираното мляко стана много хубав. За моя вкус клема с киселото мляко беше с прекалено изразен вкус на мляко, а и много голямо количеств. Моята препоръка е коичеството на киселото мляко да се намали наполовина, за да се уравновеси и да се усеща и вкуса на блата от бисквити. Аз сложих към 200 гр. бисквити, но и с повече пак щеше да е добре. Сложих 3 пакета желатин, четейки препоръките в коментарите.
32.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2020
Тортата ми се получи ☺ сложих 2 пакетчета желатин и ползвах кисело мляко 10%. Една идея по-сладка е за моя вкус, но на всички останали се хареса много. Притеснявах се, че няма да стегне достатъчно, но количеството желатин е точно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: