Малинови тарталети

Маслено тесто, шоколадово-млечен крем и пресни малини – страхотни са!
Източник: Бон Апети
Дата: 29.07.2011
Малинови тарталети
 
Необходими продукти:
70 г бадеми
100 г пудра захар
150 г краве масло
200 г брашно
1 яйце
1 щипка сол

за крема:
150 г бял шололад
300 г кисело мляко
100 мл животинска сметана

за гарниране:
300 г пресни малини
100 г кайсиев конфитюр


Начин на приготвяне:
1
Малинови тарталети

Приготвя се маслено тесто, като в купата на кухненски робот се разбиват счуканите бадеми и пудрата захар.


2
Малинови тарталети 2

Прибавят се масло, което трябва да е размекнато, брашното, яйцето, щипка сол и отново се разбива.


3
Малинови тарталети 3

Тестото се завива с фолио и се оставя в хладилник да стегне. 


4
Малинови тарталети 4

Шоколадът за крема се разтопява на водна баня. Към него на части се прибавя киселото мляко (трябва да е на стайна температура), разбърква се и кремът се слага в хладилник да се охлади.


5
Малинови тарталети 5

Когато се извади, към него се налива разбитата животинска сметана и се разбърква.


6
Малинови тарталети 6

Тестото се разточва върху набрашнен плот, с помощта на пръстен се режат кръгчета и се поставят във форми за тарталети. 


7
Малинови тарталети 7

Тарталетите се слагат в тава и се пекат  в предварително загрята на 220 градуса фурна около 10 минути.


8
Малинови тарталети 8

В касерола се загрява кайсиевият конфитюр, наливат се около 30 мл вода и се оставя да кипне.


9
Малинови тарталети 9

Тарталетите се вадят от формите, пълнят с крема и се покриват с пресни малини и глазура от разтопен кайсиев конфитюр.  


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2014
мн е хубав но на визия не стават такива на външен вид
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: