Мандраджийска разядка

Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2004
Мандраджийска разядка
 
Необходими продукти:
250-300 г извара
2 домата (200 г)
резен кромид лук (20 г)
50 г масло
1/2 ч. л. сминдух
1/2 ч. л. червен пипер
2-3 щипки смлян кимион
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Мандраджийска разядка
В долната част на доматите се изрязва кръстче. Поставят се в 1 л кипнала подсолена вода за около 1/2-1 минута. Оставят се да изстинат, след което се обелват, семето им се отстранява и се нарязват наситно.
2
Мандраджийска разядка 2
Изварата се претрива през сито. Добавят се наситнените лук и домати. Цялата смес се изсипва в купа с предварително разбитото масло.
3
Мандраджийска разядка 3
Подправя се с кимиона, сминдуха, черния пипер и солта. Разбърква се добре, така че да се получи пастет. Може да се поднесе с печени чушки, кисели краставички или върху печени картофи.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: