Маринован артишок

Вкусен, полезен, ароматен
Източник: Бон Апети
Дата: 15.05.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4–6 глави пресен артишок
3 лимона
3 скилидки чесън
2 малки сухи люти чушки
1/4 връзка магданоз
30 г каперси
1 дафинов лист
200 мл студено пресован зехтин
50 мл бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Маринован артишок
Стеблото на артишока се отрязва, но трябва да останат 6–7 см. Обелва се.
2
Маринован артишок 2
Външните листа на главата се откъсват – трябва да се достигне светла част, а горната 1/3 се отрязва с нож за хляб.
3
Маринован артишок 3
Почистеният артишок се натрива с разполовен лимон.
4
Маринован артишок 4
Всички лимони се разполовяват и се слагат в тенджера с 2–3 л вода.
5
Маринован артишок 5
Поставя се артишока и се притиска с чиния. Вари се около 30 минути. Проверява се с шишче.
6
Маринован артишок 6
Свареният артишок се реже на четири по дължина . Мъхестата сърцевина се отстранява с помощта на лъжица.
7
Маринован артишок 7
Четвъртинките се подреждат в буркан.
8
Маринован артишок 8
Магданозът, чесънът и каперсите се наситняват и се разбъркват в купа със сол, черен пипер, зехтина, оцета, стритите чушки и дафиновия лист.
9
Маринован артишок 9
С получената марината се залива артишокът в буркана. Съхранява се в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: