Мариновани пилешки бутчета на шиш

Източник: Бон Апети
Дата: 04.07.2005
Мариновани пилешки бутчета на шиш
 
Необходими продукти:
долната част на 8 пилешки бутчета
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. кимион
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 ч. л. кориандър на зърна
1 с. л. винен оцет
1-2 с. л. олио
2 с. л. соев сос
2 щипки ким
1 стрък пресен чесън
2 лимона
4 глави лук
сокът от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Мариновани пилешки бутчета на шиш
Сокът от лимон се разбива с кимион, стрити зърна кориандър и ким, наситнен чесън, соев сос, захар, олио, оцет, сол. Бутчетата се оставят да престоят в маринатата от 6 часа до едно денонощие.
2
Мариновани пилешки бутчета на шиш 2
На всеки шиш се нанизват по две мариновани бутчета, като между тях се слага глава лук, а в края на всяко шишче се нанизва половин лимон.
3
Мариновани пилешки бутчета на шиш 3
Шишчетата се нареждат върху решетка, поставена върху тава. В тавата се налива 1 пръст вода. Шишчетата се поръсват с червен пипер и се пекат 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, като на 20-тата минута се обръщат. По време на печенето 3-4 пъти се поливат с останалата марината.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolm513 се регистрира в сайта.
Изабел коментира рецептата Гъби с печени чушки и лук
Tedity се регистрира в сайта.
Среф89 се регистрира в сайта.
svilena_petrova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: