Мариновано прясно биволско сирене

Ето едно много ароматно мезе, за което вие ще подберете напитка според вкуса си
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2021

Гласове до момента: 250


Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г прясно биволско сирене
150 мл зехтин “Eкстра върджин”
1 морков
1 връзка див чесън
50 г пресен джинджифил
кората от 1 портокал
3 стръка босилек
1 стрък розмарин
1 с. л. пипер меланж
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мариновано прясно биволско сирене

Сиренето се нарязва на кубчета, като ножът се потапя в студена вода, за да не се лепи сиренето по него. Морковът се настъргва, джинджифилът се нарязва наситно, розмаринът се нарязва наедро, а босилекът и дивият чесън – на ивички. Пиперът се стрива а в хаванче.

 

 


2
Мариновано прясно биволско сирене 2

В купа се смесват сиренето, морковът, джинджифилът, пиперът, настърганата портокалова кора, босилекът, дивият чесън, розмаринът, зехтинът и сол.

 


3
Мариновано прясно биволско сирене 3

Всичко се разбърква добре, като се внимава да не се начупи сиренето, прехвърля се в буркан с вместимост 750 мл и се оставя за 6 часа в хладилник.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
Elya Ahmed се регистрира в сайта.
Luba Ivanova коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: