Мързелив щрудел

Гост: доц. д-р Даниела Попова, ръководител Клиника по терапия, метаболитни заболявания и диететика
Източник: Бон Апети
Дата: 02.12.2006
Мързелив щрудел
 
Необходими продукти:
4 големи ябълки
4 големи дюли
100 г пълномаслен маргарин
100 г орехови ядки
1-2 ч. л. канела
сокът от 1 лимон
1 ч. ч. царевичен грис
1 ч. ч. кафява захар
1 ч. ч. брашно


Начин на приготвяне:
1
Мързелив щрудел
Ябълките и дюлите се нарязват, почистват се и се настъргват.
2
Мързелив щрудел 2
Настърганите плодове се поливат с лимонов сок, ароматизират се с канела, поръсват се с нарязаните надребно орехови ядки и се разбъркват.
3
Мързелив щрудел 3
Царевичният грис, кафявата захар и брашното се смесват в купа и се разбъркват добре.
4
Мързелив щрудел 4
В намазана с маргарин тава се разпределя 1/3 от сухата смес, покрива се с 1/3 от плодовете и пластовете се редуват, докато продуктите се изчерпят.
5
Мързелив щрудел 5
Накрая щруделът се полива с разтопен маргарин. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна около 15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: