Медена торта

Торта с медени блатове
ТИТЛА: Чирак
Дата: 29.06.2016
Медена торта
Медена торта
 
Необходими продукти:
за блата:
3 яйца
7-8 с. л. прясно мляко
2 ч. л. сода за хляб
3-4 с. л. оцет
1 1/2 ч. ч. захар
6 ч. ч. брашно
4-5 с. л. мед

за крема:
1 1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
2 яйца
1 л прясно мляко
1 пакетче краве масло
200 г натурален шоколад

за глазурата:
2/3 пакетче краве масло
7 с. л. вода
4 с. л. захар
2 с. л. какао


Начин на приготвяне:
1
Всички продукти за блата (без брашното) се смесват и се слагат да заврят на слаб огън, при непрекъснато бъркане, докато се получи пухкава смес, която да изпълни тенджерата и да стане кафява на цвят. След това съдът се дърпа от котлона и се прибавя брашното. Разбърква се, така че да се получи тесто, което се разделя на 4 части, всяка от които се разточва в кръгла форма, с диаметъра на формата за торта и с дебелина, колкото тази на тънка бисквита. Блатовете се слагат в намаслена и набрашнена правоъгълна тава и се пекат до готовност, в предварително загрята на висока температура фурна. По желание може да направите и повече от 4 блата.
2
Приготвяме крема, като разбиваме яйцата и захарта, прибавяме малко мляко и слагаме брашното. Разбиваме отново, докато се получи гъста каша и добавяме останалото мляко. Слагаме сместа на котлона и бъркаме непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Прибавяме шоколада в топлия крем и разбъркваме, докато се разтопи. Когато кремът изстине, слагаме маслото и разбиваме с миксер, за да стане кремът пухкав.
3
Накрая разтопяваме всички продукти за глазурата на водна баня и оставяме сместа да се охлади, след което заливаме тортата с нея.



Съвет:
Вместо да приготвяте глазура може само да поръсите тортата с настърган шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: