Ментова наслада в три вариации

Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2010
Ментова наслада в три вариации
 
Необходими продукти:
1/4 връзка мента
100 мл лимонов сок
150 г кафява захар
4 стръка мента
400 мл сметана
200 г захар
1 пакетче желатин
2 с. л. ментов ликьор
2 яйца
1 с. л. краве масло
200 г брашно
3 с. л. пудра захар
1 бакпулвер
сокът от 1 портокал
2 с. л. брашно за набрашняване
краве масло за намазване
4 листа мента
ментов ликьор
топинг „Киви”
пудра захар
листа мента
захарни перлички



Начин на приготвяне:
1
Захарта за сорбето и 300 мл вода да се варят до получаването на рядък сироп. Добавят се накъсаната мента и лимоновият сок. Сместа се дръпва от огъня и се прецежда в купа, която се слага във фризера за около 4 часа, като на всеки час се разбърква.
2
Наситнената мента, сметаната и захарта за парфето се разбиват с миксер. Добавят се ликьорът и разтвореният според указанията на опаковката желатин. Всичко се разбърква добре и се сипва в купички или подходящи чашки. Оставя се в хладилник за около 30 минути.
3
Яйцата и захарта за кексчетата се разбиват с миксер до светъл крем. Добавят се смесените предварително брашно и бакпулвер, накълцаната мента и портокаловият сок. Формички или купички алпака се намазват с масло и се набрашняват, след това се пълнят със сместа. Пекат се около 20 минути на 180 градуса. Проверяват се с дървен шиш или клечка за зъби. Ако по тях остава тесто, се пекат още.
4
За поднасянето се избират подходящи съдове, в които се сервират ментовите вариации, украсени по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


151 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: