Мерлуза с рагу от праз

Дата: 19.02.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г филе от мерлуза
1/2 ч. л. чесън на прах
1 ч. л. сол
5-6 с. л. грис
1 ч. ч. царевично брашно
черен пипер и сол на вкус
1 щипка естрагон
1 ч. л. сух копър
2-3 с. л. зехтин
1 глава лук
3 стръка праз лук
100 мл сметана
100 мл бяло вино
20-30 г краве масло
100 г топено сирене
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Мерлуза с рагу от празПразът се нарязва наедро и се оставя да престои в студена подсолена вода.
2
Мерлуза с рагу от праз 2Лукът се нарязва надребно и се запържва в разтопено масло и зехтин.
3
Мерлуза с рагу от праз 3Задушава се около 10 минути под капак, след което се добавят отцеденият праз, виното и солта.
4
Мерлуза с рагу от праз 4Топеното сирене се залива със затоплената сметана и се намачква.
5
Мерлуза с рагу от праз 5Сместа се сипва при праза и се подправя с естрагон, сух копър и черен пипер. Оставя се да къкри на тих огън около 10 минути.
6
Мерлуза с рагу от праз 6Царевичното брашно се смесва с гриса и чесъна на прах. Прибавят се солта и черният пипер.
7
Мерлуза с рагу от праз 7Рибата се нарязва на средно големи парчета и се накисва за 10 минути в прясното мляко, след което се овалва в панировката и се изпържва до златисто.
8
Мерлуза с рагу от праз 8Поставя се върху канапе от рагуто и ястието се украсява с резени лимон.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта