Миди с ароматни трохи

Морско предястие с аромат на чесън и вермут
Източник: Бон Апети
Дата: 06.12.2011
Миди с ароматни трохи
 
Необходими продукти:
1 кг миди с черупки
1/2 глава лук
2 скилидки чесън
50 г сирене “Пармезан”
3 филии бял хляб (трохи)
70 г краве маслo
100 мл вермут
4 стръка пресен естрагон
4 стръка магданоз
сол и пипер меланж на вкус
морска сол за печенето
2 лайма за гарниране



Начин на приготвяне:
1
Миди с ароматни трохи

Мидите се измиват и черупките се почистват добре. Поставят се в голяма тенджера, заедно с половината вермут и 1 ч. ч. гореща вода. Варят се на висока температура за около 5 минути, похлупени, или докато се отворят. Тези които останат затворени се отстраняват. Отцеждат се и се оставят леко да се охладят.


2
Миди с ароматни трохи 2

В тиган, в малко от маслото, се задушава лукът, налива се останалия вермут и се готви, докато се изпари течността и лукът омекне.


3
Миди с ароматни трохи 3

След това се изсипва в голяма купа и се смесва с хлебните трохи, наситнените магданоз и естрагон, останалото разтопено масло, настъргания пармезан, намачканите скилидки чесън, сол и пипер.


4
Миди с ароматни трохи 4

От мидите се отстраняват горните черупки и се подреждат в метални плата, на дъното на който е поръсена морска сол.


5
Миди с ароматни трохи 5

Поръсват се обилно със сместа с трохите и се пекат в загрята на 240 градуса фурна за 5–7 минути или докато се получи златиста коричка.


6
Миди с ароматни трохи 6

Поднасят се с резени лайм.


 


Съвет: Ако мидените ядки са дребни, можете да сложите по 2-3 в една черупка, за да стане по-богато предястието.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: