Миди с ориз по бургаски

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 18.04.2018
Миди с ориз по бургаски
 
Необходими продукти:
1 кг миди с черупки
2 зелени чушки
2 глави лук
4 скилидки чесън
1 морков
1 ч. ч. ориз
400 г домати (от консерва)
200 мл бяло вино
зеленчуков бульон
девесил
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мидите се почистват добре, измиват се и се слагат в студена вода. Ако има отворени миди и при почукване по черупката не се затварят - ги изхвърлете.

2
В дълбока тенджера се задушават чесънът и нарязаният на кубчета лук. Добавят се нарязаните на кубчета чушки и настърганият морков. Задушават се няколко минути.
3
Прибавя се оризът и се запържва. Налива се бялото вино и се оставя, алкохолът от него да изври. Доматите и малко от зеленчуковия бульон се сипват в тенджерата. Подправя се със сол и черен пипер. Оризът се бърка постоянно и при поемане на течността се добавя още малко. Така се процедира, докато оризът стане ал денте.
4
Мидите също се слагат в тенджерата, разбърква се добре и се похлупва с капак за няколко минути. Разбърква се от време на време, за да не залепне оризът.
5
Ястието е готово, когато мидите се отворят и се напълнят с ориз. Поръсва се с нарязан девесил и се сервира.


Съвет:
Ястието не трябва да е сухо, а да има сос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2018
Радвам се, че Ви е харесало!
1.
Изпрати
лично съобщение

18.09.2018
За първи път готвя миди и се получи страхотно! Вече е в любимите ми рецепти.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: