Пилешки бутчета с леща

С аромат на мащерка
Източник: Бон Апети
Дата: 02.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г горни пилешки бутчета
200 г сурово пушен бекон
150 г леща
400 мл пилешки бульон
250 мл бяло вино
3 скилидки чесън
2 моркова
1 глава лук
6 клонки мащерка
1–2 дафинови листа
2 с. л. заквасена сметана
1 с. л. горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета с леща
Пилешкото се поръсва със сол и черен пипер и се готви до златисто в загрят съд, изважда се от съда.
2
Пилешки бутчета с леща 2
На негово място в отделилата се мазнина се запържват – лук, моркови и чесън, нарязани на дребни кубчета, а когато поомекнат се слагат и нарязаният на ивички бекон.
3
Пилешки бутчета с леща 3
Наливат се виното и бульонът, и ако е нужно – малко вода, около 200 мл.
4
Пилешки бутчета с леща 4
Следват горчицата, дафиновият лист и клонките мащерка. Връщат се бутчетата, сипва се лещата и се готви 30–40 минути на слаб огън, под капак. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Пилешки бутчета с леща 5
Пилешкото се изважда от съда, а лещата се смесва със сметаната.
6
Пилешки бутчета с леща 6
Пилето се поднася върху канапе от леща.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2021
Много вкусно си получи. Аз нарязах пилешка пържола вместо бутчета и сложи малко повече леща.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.04.2018
Ммммм..... Атоматно и вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: