Пиле с лапад и ориз

Дата: 18.04.2018
ТИТЛА: Готвач
Пиле с лапад и ориз
 
Необходими продукти:
3 пилешки бутчета
1 връзка лапад
1 връзка пресен лук
1 ч. ч. ориз
3 яйца
200 мл прясно мляко
2 ч. ч. пилешки или зеленчуков бульон
олио
джоджен
сол и черен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Лападът се измива, почиства се от дръжките и се нарязва.
2
В тава се сипва олио и се задушава лукът.
3
Прибавя се оризът и се запържва.
4
Добавя се лападът и се разбърква.
5
Слагат се подправките.
6
Наливат се бульонът, разбитите яйца и мляко, и се разбърква.
7
Нареждат се пилешките бутчета.
8
Ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна. Готово е, когато оризът е абсорбирал течността и пилешкото месо се разкъсва лесно.


Съвет:
Може да се гарнира с кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2020
Много хубава рецепта! Благодаря :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта