Милинки

Дата: 18.02.2016
ТИТЛА: Помощник готвач
МилинкиМилинкиМилинки
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
600 мл хладка вода
7 г суха мая
1 с. л. сол
350 г сирене
3 яйца
150 г краве масло
3 с. л. кисело мляко
 

Начин на приготвяне:
1
От посочените продукти се замесва меко тесто и се оставя да втаса.
2
Сиренето се натрошава.
3
Добавят се яйцата, киселото мляко и 3 с. л. брашно, и се разбърква добре.
4
Втасалото тесто се разточва и се намазва с масло, а отгоре се разпределя плънката.
5
Навива се на руло и се реже на „охлювчета“, които се подреждат в обилно намазнена тава, на разстояние едно от друго.
6
Отново се оставят да втасат, докато изпълнят тавата, след което се намазват обилно с масло и разбито яйце.
7
Пекат се в предварително загрята на умерена температура фурна.



Съвет:
Покрийте изпечените милинки с влажна кърпа, за да останат меки и пухкави.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


114 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта