Питка „Корона“

Дата: 22.02.2016
ТИТЛА: Чирак
Питка „Корона“Питка „Корона“Питка „Корона“
 
Необходими продукти:
1 кубче прясна мая
1 1/2 кг брашно
200 мл кисело мляко
600 мл хладка вода
2 яйца
1 с. л. олио
1 с. л. захар
1 с. л. сол
75 г краве масло
шарена сол
 

Начин на приготвяне:
1
Първо пресявате брашното. В пресятото брашно правите кладенче, в което сипвате 1 с. л. сол, 1 с. л. олио, 1 цяло яйце, 1 белтък и натрошеното кубче мая, поръсено с 1 с. л. захар, и разбърквате.
2
След това добавяте киселото мляко и водата. Замесва се меко тесто, което се покрива с кърпа и се оставя да втаса за около 20 минути. След това премесваме тестото още веднъж и отново го оставяме да втаса за още 20 минути.
3
Разточваме втасалото тесто, както е показано на първата снимка и го режем на ленти от единия до другия край (оставяме около 3 см без да изрязваме), като преди това го намазваме с разтопеното масло и го поръсваме с шарена сол.
4
Навиваме тестото на руло, слагаме го в метална тенджера (без пластмасови части) и печем около 2 часа на 180-200 градуса.



Съвет:
Напръскайте изпечената пита с вода и я покрийте с кърпа, за да остане коричката мека.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


273 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта