Млечно хлебче с масло

Източник: мариела
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 20.02.2016
Млечно хлебче с масло
Млечно хлебче с масло
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
1/2 кубче мая
1 с. л. захар
190 мл прясно мляко
30 г краве масло (+ 30 г за прорезите)
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Затопляме леко млякото. Прибавяме захарта и маята и оставяме да шупне.

2
В купата слагаме пресятото брашно и солта. Сипваме шупналата мая и разбъркваме. Когато тестото започне да се оформя, се добавя маслото, което трябва да е със стайна температура. Продължаваме да разбъркваме, докато се получи еластично тесто. Оставя се да втаса на топло за около 20 минути.
3
Когато тестото се надигне, го изваждаме от купата и го оформяме като правоъгълник, като внимателно го издърпваме. Започваме да навиваме от единия край към средата и от другия край към средата, като накрая прищипваме краищата, за да ги запечатаме. Обръщаме хляба с „ръбчетата“ надолу и го слагаме в тава, върху хартия за печене.
Поръсваме го с брашно и го оставяме да втаса за още 15 минути.

4
С остър нож правим прорези по дължина, в които слагаме парченца масло. Печем хляба в загрята на 200 градуса фурна.



Съвет:
Ако искате хлябът да стане с хрупкава коричка може да напръскате кората с малко вода при печенето.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: