Млечен тарт

Безпогрешна комбинация от маслено тесто, млечен крем и ароматни ягоди
Източник: Бон Апети
Дата: 03.08.2011
Млечен тарт
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
90 г пудра захар
1 яйце
125 г краве масло
1 щипка сол

за крема:
1,2 л прясно мляко
4 яйца
200 г кристална захар
120 г мед
40 г бяло брашно
40 г царевично брашно
1 пръчка канела
1 шушулка ванилия
500 г ягоди за украса


Начин на приготвяне:
1
Млечен тарт

Продуктите за тестото се слагат в купа и с ръце се замесва тесто, докато поеме всички продукти.


2
Млечен тарт 2

Покрива се с филио и се оставя в хладилник да стегне за 30 минути. След това се разточва между два листа фолио, като диаметърът му трябва да е малко по-голям от този на формата, в която ще се пече.


3
Млечен тарт 3

Разточената кора се слага във формата и с пръсти се оформя 1–2 см ръб по стените й. Съдът се покрива с фолио и отново се оставя в хладилник да стегне за 30 минути. След това се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 10 минути.


4
Млечен тарт 4

Млякото се слага в тенджера да кипне. Добавят се ванилията, канелата и медът, като от време на време се разбърква. След като медът се разтвори напълно, съдът се дърпа от огъня и и се остявя за 5 минути настрана. След това ванилията и канелата се изваждат от млякото.


5
Млечен тарт 5

Яйцата се разбиват със захарта. Добавя се бялото брашно, а след това и царевичното. Бърка се до хомогенизиране на сместа.


6
Млечен тарт 6

При непрекъснато бъркане в яйчената смес се наливат 3–4 черпака от млякото. След това цялата смес се сипва при млякото и съдът се слага на котлона. Бърка се на слаб огън до получаването на средно гъст крем.


7
Млечен тарт 7

Кремът се изсипва върху изпеченото тесто. Тартът се оставя да престои в хладилник минимум 4 часа.


8
Млечен тарт 8

Когато кремът стегне, отгоре се подреждат ягодите, нарязани на четвъртинки. Разрязва се на триъгълни парчета и се поднася.


Съвети:

Когато се меси маслено тесто, е необходимо това да става бързо, тъй като то много бързо омеква от топлината на ръцете и става трудно за разточване.

Колкото повече тартът е престоял в хладилник, толкова по-вкусен става. Най-добре е да престои 12 часа. Ягодите се слагат накрая, за да не разводнят крема.



Подобни рецепти:
Коментари (3)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: