Морковен кейк с фурми

Ароматно постно изкушение
Източник: Бон Апети
Дата: 11.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
140 г сочни фурми
4 моркова (около 400 г)
60 г стафиди
100 мл ябълков сок
80 г орехи
150 г пълнозърнесто брашно
1 1/2 ч. л. бакпулвер
40 мл зехтин (+ за намазване)
1 ванилия
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джинджифил
1 щипка индийско орехче
1 щипка карамфил
кората от 1 портокал
черен шоколад за украса



Начин на приготвяне:
1
Морковен кейк с фурми
Фурмите се почистват от костилките и се наситняват.
2
Морковен кейк с фурми 2
Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде.
3
Морковен кейк с фурми 3
Орехите се смилат.
4
Морковен кейк с фурми 4
Орехите се смесват с фурмите, морковите, настърганата портокалова кора, стафидите, ябълковия сок и зехтина.
5
Морковен кейк с фурми 5
Брашното се смесва с бакпулвера, канелата, джинджифила, индийското орехче, карамфила и ванилията.
6
Морковен кейк с фурми 6
Сухите съставки се сипват към морковената смес, разбърква се и се сипва в предварително намазана със зехтин тава. Заравнява се и се пече в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, до готовност – около 30 минути.

7
Морковен кейк с фурми 7
Кейкът се оставя да се охлади и се декорира с настърган черен шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2020
Вкусно и ароматно
11.
Изпрати
лично съобщение

14.09.2015
Много интересен вкус, наистина.
10.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2015
Страхотен и много ароматен кейк!
9.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2015
Страхотен вкус и много полезни съставки!
8.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2015
Разкош
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: