Морска супа с джинджифил

Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2009
Морска супа с джинджифил
 
Необходими продукти:
200 г скариди
100 г ядки от миди
100 г калмари
200 г домати
200 г зелен фасул (консервиран)
1 глава червен лук
2 скилидки чесън
1 с. л. джинджифил
3 с. л. зехтин
1 с. л. къри паста
1/2 ч. л. чили паста
5–6 стръка кориандър
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът, чесънът и джинджифилът се нарязват наситно и се запържват в сгорещения зехтин за 1–2 минути.
2
Добавят се къри и чили пастата, разбърква се и се наливат около 800 мл вода. Прибавят се нарязаните на кубчета домати и зеленият фасул и супата се оставя да ври на умерен огън около 10 минути.
3
След това се добавят морските дарове, огънят се усилва и супата се оставя да ври още около 10 минути.
4
Накрая се подправя със сол и черен пипер и се поръсва със ситно нарязания кориандър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: