Мус от дробчета

Дата: 27.09.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г пилешки дробчета
180 г масло
1 шепа сушени манатарки
1 кубче пилешки бульон
олио за пържене
30-40 мл червено вино
2 дафинови листа
1 скилидка чесън
2 с. л. бренди
 

Начин на приготвяне:
1
Мус от дробчетаДробчетата се мариноват в смес от бренди, червено вино, скилидка чесън и дафинови листа. Престояват 1 час в хладилник, след което се изваждат, отцеждат се от течността и се подсушават.
2
Мус от дробчета 2Манатарките се заливат с вряла вода и се оставят да престоят 10-15 минути, за да омекнат. Бульонът се разтваря в 2 с. л. вода.
3
Мус от дробчета 3Дробчетата се запържват в 30 г предварително загрято масло. След 2-3 минути се обръщат и се наливат разтвореният бульон и маринатата, от която са отстранени скилидката чесън и дафиновите листа. Ври 2 минути.
4
Мус от дробчета 4След това дробчетата се изваждат, охлаждат се и се смилат. Течността ври, докато остане само на мазнина. Мазнината се охлажда, налива се при пюрираните дробчета и отново се пюрира.
5
Мус от дробчета 5Останалото масло се разбива с миксер, докато стане пухкаво. В него постепенно се добавят пюрираните дробчета, като продължава да се разбива.
6
Мус от дробчета 6Манатарките се отцеждат от водата и се запържват в предварително загрятото олио. След това се накълцват и се разпределят в купички, които се допълват с пюрираните дробчета. Предястието се консумира охладено. Поднася се с препечени филийки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Преслава Балчева се регистрира в сайта.
Даниел Попов се регистрира в сайта.
Anelia Cenkova се регистрира в сайта.
ilovacat коментира рецептата Печено пиле с картофи и бира
ilovacat се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Чийзкейк брауни
Петър Райков се регистрира в сайта.
Kricia се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Зеленчукова супа 322
Таня Стоянова се регистрира в сайта.
Сашка Димова се регистрира в сайта.
Natalia Miteva се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Табуле
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта