Мус от дробчета

Източник: Бон Апети
Дата: 27.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г пилешки дробчета
180 г масло
1 шепа сушени манатарки
1 кубче пилешки бульон
олио за пържене
30-40 мл червено вино
2 дафинови листа
1 скилидка чесън
2 с. л. бренди


Начин на приготвяне:
1
Мус от дробчета
Дробчетата се мариноват в смес от бренди, червено вино, скилидка чесън и дафинови листа. Престояват 1 час в хладилник, след което се изваждат, отцеждат се от течността и се подсушават.
2
Мус от дробчета 2
Манатарките се заливат с вряла вода и се оставят да престоят 10-15 минути, за да омекнат. Бульонът се разтваря в 2 с. л. вода.
3
Мус от дробчета 3
Дробчетата се запържват в 30 г предварително загрято масло. След 2-3 минути се обръщат и се наливат разтвореният бульон и маринатата, от която са отстранени скилидката чесън и дафиновите листа. Ври 2 минути.
4
Мус от дробчета 4
След това дробчетата се изваждат, охлаждат се и се смилат. Течността ври, докато остане само на мазнина. Мазнината се охлажда, налива се при пюрираните дробчета и отново се пюрира.
5
Мус от дробчета 5
Останалото масло се разбива с миксер, докато стане пухкаво. В него постепенно се добавят пюрираните дробчета, като продължава да се разбива.
6
Мус от дробчета 6
Манатарките се отцеждат от водата и се запържват в предварително загрятото олио. След това се накълцват и се разпределят в купички, които се допълват с пюрираните дробчета. Предястието се консумира охладено. Поднася се с препечени филийки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


183 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: