Мус от дробчета

Източник: Бон Апети
Дата: 27.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
750 г пилешки дробчета
180 г масло
1 шепа сушени манатарки
1 кубче пилешки бульон
олио за пържене
30-40 мл червено вино
2 дафинови листа
1 скилидка чесън
2 с. л. бренди



Начин на приготвяне:
1
Мус от дробчета
Дробчетата се мариноват в смес от бренди, червено вино, скилидка чесън и дафинови листа. Престояват 1 час в хладилник, след което се изваждат, отцеждат се от течността и се подсушават.
2
Мус от дробчета 2
Манатарките се заливат с вряла вода и се оставят да престоят 10-15 минути, за да омекнат. Бульонът се разтваря в 2 с. л. вода.
3
Мус от дробчета 3
Дробчетата се запържват в 30 г предварително загрято масло. След 2-3 минути се обръщат и се наливат разтвореният бульон и маринатата, от която са отстранени скилидката чесън и дафиновите листа. Ври 2 минути.
4
Мус от дробчета 4
След това дробчетата се изваждат, охлаждат се и се смилат. Течността ври, докато остане само на мазнина. Мазнината се охлажда, налива се при пюрираните дробчета и отново се пюрира.
5
Мус от дробчета 5
Останалото масло се разбива с миксер, докато стане пухкаво. В него постепенно се добавят пюрираните дробчета, като продължава да се разбива.
6
Мус от дробчета 6
Манатарките се отцеждат от водата и се запържват в предварително загрятото олио. След това се накълцват и се разпределят в купички, които се допълват с пюрираните дробчета. Предястието се консумира охладено. Поднася се с препечени филийки.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: