Кошнички от броколи с доматен мус

Източник: Бон Апети
Дата: 28.09.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3-4 листа пресен босилек
300 г броколи
1 яйце
5 с. л. настърган пармезан
2 с. л. брашно
1 с. л. зехтин
1 жълтък
черен пипер и сол на вкус
3 домата (1/2 кг)
1 белтък
1 пакетче желатин


Начин на приготвяне:
1
Кошнички от броколи с доматен мус
Доматите се разрязват леко в основата, поставят се във вряла вода и се бланшират за 1 минута. След това се охлаждат със студена вода, обелват се, почистват се от семето и се пюрират. Пюрето се посолява и се поръсва със ситно нарязан босилек.
2
Кошнички от броколи с доматен мус 2
Желатинът се изсипва в купичка с 5 с. л. вода и се оставя да набъбне. След това купичката се слага в по-голям съд с топла вода, желатинът се разтваря на водна баня и се налива в доматите. Разбърква се.
3
Кошнички от броколи с доматен мус 3
Белтъкът се разбива на сняг и се прибавя към доматеното пюре, като се бърка с шпатула. Оставя се в хладилник да стегне.
4
Кошнички от броколи с доматен мус 4
Броколите се измиват, стъблата се обелват, накъсват се на розички и се поставят в кипнала подсолена вода. Варят се 5 минути, след това се охлаждат с ледена вода, отцеждат се и се пасират.
5
Кошнички от броколи с доматен мус 5
Към броколите се добавят 1 яйце и 1 жълтък и пасирането продължава. Добавят се настърганият пармезан и брашното и се разбърква (сместа трябва да е ронлива). Подправя се с черен пипер и сол, налива се зехтин и се разбърква.
6
Кошнички от броколи с доматен мус 6
Тава се покрива с намаслена хартия за печене, с лъжица се взима от сместа и се оформят тънки дискове с диаметър 12 см. Пекат се 10-12 минути в предварително загрята на 160 градуса фурна (докато се зачервят по краищата).
7
Кошнички от броколи с доматен мус 7
Дисковете се поставят внимателно в подходящи купички. Оставят се да се охладят, след което се изваждат. Доматеният мус се излива в кошничките от броколи и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: