Пълнени миди с ориз

Дата: 09.09.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг миди
100 г ориз
4-5 стръка копър
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени миди с оризМидите се поставят в тенджера с вода и се варят, докато се отворят леко. След това ядките се изваждат, като се внимава черупките да не се разтворят докрай. Бульонът се запазва.
2
Пълнени миди с ориз 2Оризът се сварява и се подправя с накълцан копър, черен пипер и сол на вкус.
3
Пълнени миди с ориз 3Черупките на мидите се пълнят с овкусения ориз и във всяка се поставя по една ядка, като част от нея се оставя извън черупката.
4
Пълнени миди с ориз 4Мидите се затварят плътно, завързват се с червен конец и се поставят в запазения бульон. Варят се около 10 минути, след което се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Малинка коментира рецептата Тутманик
Pavlina Koleshova коментира рецептата Тутманик
Joanna1309 публикува рецептата Пица с песто
Анна коментира рецептата Крем супа от боб
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Щрудел с круши
Василка Чобанова се регистрира в сайта.
Десислава публикува рецептата Руло „Стефани“
Ками Георгиева се регистрира в сайта.
We Believe се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта