Мус от сьомга с хрян

Дата: 04.11.2002
Източник: Бон Апети
Мус от сьомга с хрян
 
Необходими продукти:
300 г шайби от сьомга
1 ч. л. настърган хрян
1/2 ч. л. червен пипер
1 с. л. настърган лук
2-3 стръка копър, ситно нарязани
2 с. л. лимонов сок
1 с. л. сос "Уорчестър"
50 г червен хайвер
100 г майонеза
150 г течна готварска сметана
ароматни корени за супа
 

Начин на приготвяне:
1
Мус от сьомга с хрянКорените за супа се поставят в тенджера и се заливат с вода. След като водата кипне, се добавя рибата, тенджерата се похлупва и се сваля от котлона. След 15 минути рибата се изважда, почиства се от костите и се накъсва на малки парченца.
2
Мус от сьомга с хрян 2Майонезата, лимоновият сок, сосът "Уорчестър", копърът, лукът, пиперът и хрянът се поставят в купа, добавя се почистената и охладена риба и се разбърква добре.
3
Мус от сьомга с хрян 3Сметаната се разбива на сняг и върху нея внимателно се изсипва майонезената смес, като се разбърква само в една посока, за да остане сметаната пухкава.
4
Мус от сьомга с хрян 4Половината от получения мус се разпределя в малки купички и се поръсва със зрънца червен хайвер. Купичките се покриват с фолио и се оставят да се охладят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта