Картофен фанк

Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2002
Картофен фанк
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
50 г масло
1/2 пакетче мая
1 яйце
1-2 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Картофен фанк
Картофите се сваряват и се намачкват на пюре. Прибавят се мая, сол, брашно и яйце, смесва се добре и се оставя да втаса. Трябва да се получи меко, но не много гъсто тесто.
2
Картофен фанк 2
Взима се от готовата смес и с помощта на две лъжици се оформят елипсовидни топки.
3
Картофен фанк 3
Запържват се в силно загрята мазнина от двете страни до златисто. Поднасят се като гарнитура към мариновано филе от елен по ловджийски.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Павлета Андреева се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: