Мус с ягоди

Френска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Мус с ягоди
 
Необходими продукти:
250 г ягоди
200 г захар
10 г желатин
250 мл прясно мляко
200 мл сладкарска сметана
4 жълтъка
1 капсула ванилия
сокът и кората от 1 лимон
ягоди за декорация


Начин на приготвяне:
1
Мус с ягоди
Прясното мляко се кипва и се подслажда със 125 г захар. Останалата захар се разбърква с жълтъците.
2
Мус с ягоди 2
Млякото се налива в жълтъците на тънка струйка, като се бърка с тел. Връща се на котлона и се бърка, докато се сгъсти. Охлажда се и се ароматизира с ванилията.
3
Мус с ягоди 3
Желатинът се разтваря в няколко супени лъжици студена вода. Разтопява се на водна баня.
4
Мус с ягоди 4
Ягодите се почистват, пюрират се и се прецеждат, като семето се отстранява.
5
Мус с ягоди 5
Сметаната се разбива с миксер и се разбърква с настърганата кора на лимона и ягодовото пюре.
6
Мус с ягоди 6
Последователно се прибавят млечният крем, разтопеният желатин и отцеденият лимонов сок.
7
Мус с ягоди 7
Мусът се сипва в подходящи формички и се оставя да стегне за няколко часа в хладилник. При сервиране се украсява с филийки ягода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: