Мусака от карфиол

Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2003
Мусака от карфиол
 
Необходими продукти:
500 г кайма (смес)
1 глава карфиол (700 г)
1 домат
1 червена чушка
1 глава кромид лук
2-3 с. л. олио
6-7 стръка магданоз
1 ч. л. червен пипер
2 яйца
300 мл прясно мляко
30-40 г краве масло
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Мусака от карфиол
Карфиолът се измива, накъсва се на розички и се накисва за 10 минути в студена вода. След това се попарва в кипнала подсолена вода за 3 минути.
2
Мусака от карфиол 2
Лукът се реже надребно, чушката - на по-едри парчета и се запържват в олиото за 30 секунди. Поръсва се с червения пипер, добавя се 1/2 ч. ч. вода, вари се 4-5 минути, прибавят се настърганият домат, накълцаният магданоз, сол. Ври 5 минути. Поставя се каймата и се разбърква, за да се раздроби.
3
Мусака от карфиол 3
Тавата за печене се намаслява и се поръсва обилно с галета. Разпределя се ред карфиол, покрива се с втори ред от каймата и се пече около 30 минути при температура от 180 градуса.
4
Мусака от карфиол 4
Брашното се запържва в сгрятото масло до зачервяване. Залива се със студеното мляко, посолява се и при непрекъснато бъркане се изчаква да кипне. Оттегля се от котлона и щом се охлади, на тънка струйка се налива към предварително разбитите яйца. Бърка се през цялото време, докато се смесят напълно.
5
Мусака от карфиол 5
Мусаката се изважда и се полива със заливката. Връща се във фурната и се запича за около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: