Яхния от зрял фасул с кюфтета и маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2005
Яхния от зрял фасул с кюфтета и маслини
 
Необходими продукти:
750 г кайма смес
400 г стерилизирани домати
250 г фасул “Черно око”
100 г зелени маслини с чушка
50-80 г бадеми
2 зелени чушки
1 глава лук
1 картоф
1 яйце
2-3 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Яхния от зрял фасул с кюфтета и маслини
Фасулът се сварява. Половината от наситнения лук се омесва с каймата, като се поръсва с риган, чубрица и сол и се счупва едно яйце. С навлажнени ръце се оформят кюфтета и се овалват в брашно.
2
Яхния от зрял фасул с кюфтета и маслини 2
Останалият наситнен лук и едро нарязаните чушки се запържват за около 1 минута в предварително загретия зехтин. Наливат се пюрираните домати.
3
Яхния от зрял фасул с кюфтета и маслини 3
Картофът се нарязва на кубчета и се добавя в тенджерата. Налива се от водата, в която е сварен фасулът. Посолява се. Задушава се под капак 10 минути.
4
Яхния от зрял фасул с кюфтета и маслини 4
Добавят се фасулът и кюфтетата. Задушава се 15 минути на слаб огън под капак. Добавят се маслините.
5
Яхния от зрял фасул с кюфтета и маслини 5
Бадемите се нарязват наедро и се изпичат за 1-2 минути в малко зехтин. Налива се 1 черпак от соса на яденето и след това всичко се изсипва в тенджерата. Къкри под капак още 1-2 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: