Канелони а ла Росини

Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2003
Канелони а ла Росини
 
Необходими продукти:
4 яйца
500 г брашно
1 с. л. зехтин
2-3 щипки сол
1/2 кг пилешки дробчета
100-150 г кашкавал
30-40 мл готварска сметана
5-6 печурки
1/2 глава кромид лук
1 шепа маслини (без костилките)
3-4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус
200 мл прясно мляко
30 г краве масло
1 с. л. брашно
1 кубче пилешки бульон


Начин на приготвяне:
1
Канелони а ла Росини
Тестото се приготвя по традиционния начин - брашното се пресява, размесва се със солта, добавят се яйцата и зехтинът. Разбърква се с дървена лъжица и след като брашното поеме яйцата, се наливат 80 мл вода. Меси се на ръка 10 минути и отпочива 15-20 минути.
2
Канелони а ла Росини 2
Плънката се приготвя, като дробчетата се сваряват в подсолена вода за 2-3 минути. Лукът и печурките се разбиват в блендер. Прибавят се сварените дробчета, сметаната, накълцаният магданоз и подправките. Разбива се до получаването на пастетна маса.
3
Канелони а ла Росини 3
Отлежалото тесто се разделя на 4 части и всяка от получените топки се омесва повторно. Поръсва се обилно с брашно и се разточва с машина за макаронени изделия или с точилка. Получените фини кори тесто се разрязват на еднакви по големина квадрати.
4
Канелони а ла Росини 4
Кипва се вода, сипват се 1-2 с. л. олио и за 2–3 минути се потапят тестените квадрати. Изваждат се и се прехвърлят в купа с леденостудена вода. След като се охладят, се изваждат и се оставят върху суха кърпа, за да се отцедят.
5
Канелони а ла Росини 5
Едната от страните на всеки от тестените квадрати се шприцова със сместа от плънката. Навиват се на руло и се подреждат в намаслена тава.
6
Канелони а ла Росини 6
Белият сос се приготвя, като в тиган се разтопява маслото и брашното се запържва до златисто. Залива се с прясното мляко, натрошава се бульонът. Щом кипне, се оттегля от котлона и с него се заливат подредените в тавата рула канелони. Поръсват се с настърган кашкавал и се пекат в силно загрята фурна около 20 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


209 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: