Мусака от тиквички с шунка и кашкавал

Леко и много апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 22.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 средно големи тиквички
200 г шунка
200 г пушен кашкавал
80 г сирене „Пармезан“
30 г шамфъстъци
2 скилидки чесън
2 стръка мащерка
4 с. л. зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мусака от тиквички с шунка и кашкавал
Тиквичките се режат на тънки ленти по дължина, а чесънът се наситнява. Запържват се на два пъти в сгорещения зехтин.
2
Мусака от тиквички с шунка и кашкавал 2
Една трета от тях се редят в тава и се посоляват. След това се слагат парченца шунка и кашкавал. Поръсва се с настърган пармезан и листенца мащерка.
3
Мусака от тиквички с шунка и кашкавал 3
Слага се втори пласт тиквички, шунка, кашкавал, пармезан и мащерка. Завършва се с тиквички и се поръсва със смлени шамфъстъци.
4
Мусака от тиквички с шунка и кашкавал 4
Мусаката се пече 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2016
Много бърза рецепта, веднъж я правих дословно, а вторият път не ми достигнаха тиквичките и сложих много тънки кръгчета картофи, веднъж в блат по средата и накрая завърших пак с картофи.
1.
Изпрати
лично съобщение

18.05.2016
Аз май повече импровизирах в подребата,но се получи много вкусно. :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: