Мусака с кисело зеле и свинско

Дата: 06.01.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кисела зелка
600 г смляно месо от свинска плешка
300 г кисело мляко
150 г бисерен ориз
60 г свинска мас (+ за мазане)
50 г брашно
200 мл червено вино
3 яйца
4 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. кимион на зърна
1 ч. л. сух джоджен
1/2 ч. л. индийско орехче
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Мусака с кисело зеле и свинскоЛукът и чесънът се наситняват и се запържват в маста.
2
Мусака с кисело зеле и свинско 2Добавя се мляното месо и се оставя, да се запържи добре, като се бърка непрекъснато. Сипва се оризът и когато стане стъклен, се наливат виното и 200 мл вода.
3
Мусака с кисело зеле и свинско 3Овкусява се с дафиновия лист, счукания кимион, джоджена, сол и черен пипер. Когато течността се абсорбира, съдът се дърпа от огъня.
4
Мусака с кисело зеле и свинско 4Дъното и стените на тава се намазват с мас. Подреждат се листа кисело зеле.
5
Мусака с кисело зеле и свинско 5Поръсва се с част от сместа с ориз. После пак зеле, пак ориз и така, докато свърши сместа с ориз. Завършва се с кисело зеле.
6
Мусака с кисело зеле и свинско 6Тавата се покрива с алуминиево фолио. Ястието се пече 1 час в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
7
Мусака с кисело зеле и свинско 7Брашното се смесва с киселото мляко, яйцата, сол и индийското орехче. Разбива се добре.
8
Мусака с кисело зеле и свинско 8Фолиото се маха и мусаката се залива с млечната смес. Пече се до зачервяване – около 20 минути, нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2017
Много добре хареса на всички .
3.
Изпрати
лично съобщение

31.01.2017
Не успях да снимам цялата тава - много бързо се преполови.... Е, аз не посмях да сложа джоджен, замених си го с традиционната за сарми чубрица, но ароматът на кимиона се усеща много приятно.
2.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2017
Чудесна. Свърши за секунди.
1.
Изпрати
лично съобщение

14.01.2017
Чудесна♡ и лесна мусака като разстлана сърма със заливка. Опитайте!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivailo Stanev се регистрира в сайта.
Metka Zapazenata Marka се регистрира в сайта.
Наталия се регистрира в сайта.
Ася се регистрира в сайта.
Тео Тодоров се регистрира в сайта.
kanelika коментира рецептата Конфитюр от ягоди и ананас
kanelika коментира рецептата Езме салата
Пламена коментира рецептата Кейк с кайсии
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта