Пилешки дробчета с карамелизиран лук

Апетитен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 02.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г охладени пилешки дробчета
100 мл ликьорно вино „Мадейра“
100 мл пилешки бульон
50 г краве масло (студено)
3 глави лук
4 стръка мащерка
1 дафинов лист
1 твърдо сварено яйце
4 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета с карамелизиран лук
Лукът се реже на тънки шайби и се запържва на умерен огън в половината от олиото. Подправя се с щипка сол и черен пипер и се готви, докато омекне и се карамелизира.
2
Пилешки дробчета с карамелизиран лук 2
Прехвърля се в съд за сервиране.
3
Пилешки дробчета с карамелизиран лук 3
Дробчетата се почистват и се подсушават, запържват се в останалото олио. Когато са готови, се изваждат при лука.
4
Пилешки дробчета с карамелизиран лук 4
Тиганът се деглазира с виното, налива се бульонът, добавят се мащерката и дафинов лист, и сосът се оставя да се сгъсти. Дърпа се от огъня и се монтира със студеното масло.
5
Пилешки дробчета с карамелизиран лук 5
Готовият сос се излива върху дробчетата и лука. Поръсва се с накъсана мащерка.
6
Пилешки дробчета с карамелизиран лук 6
Ястието се сервира с нарязано на лодки яйце.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.01.2017
Днес гледах предаването и резултата е за вечеря заешки дробчета по тази рецепта.Те са по-плътни от пилешките и е достатъчно просто да се изпържат ,за да са вкусни,но като се добави и карамелизирания лук и този вкусен маслено-винен сос се получава фантазия.Уникално вкусни се получиха.Благодаря за страхотната рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: