Терин от свинско на тиган

Дата: 26.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 свинска глава
300 г свинска плешка
250 г пушен бекон
100 г брашно
50 г краве масло
50 мл олио
1 глава лук
1 дафинов лист
3 зрънца бахар
1/4 ч. л. карамфил
морска сол и бял пипер на вкус
хляб за сервиране (чабата)
 

Начин на приготвяне:
1
Терин от свинско на тиганСвинската глава и плешката се сваряват заедно с нарязания наедро лук и дафиновия лист.
2
Терин от свинско на тиган 2Kогато се сготвят много добре, след около 2 часа и половина, се отцеждат, а бульонът се запазва.
3
Терин от свинско на тиган 3Лукът и дафиновият лист се отстраняват. Месото от главата се почиства от кожата и костите. Двата вида месо се оставят да се охладят и се смилат.
4
Терин от свинско на тиган 4Смесват се с накълцания бекон и стритите в хаванче сол, бял пипер, бахар и карамфил. Наливат се 500 мл от бульона от варенето.
5
Терин от свинско на тиган 5Сипва се брашното, разбърква се и се готви на много слаб огън около час. Трябва да се получи много гъста смес, която се отделя от стените на съда като за качамак. Ако има нужда, се добавят още вода или брашно.
6
Терин от свинско на тиган 6Форма терин се намазва с масло и на дъното се слага хартия за печене.
7
Терин от свинско на тиган 7Сместа се сипва във формата и се заравнява. Оставя се в хладилник за 24 часа.
8
Терин от свинско на тиган 8След това се реже на парчета.
9
Терин от свинско на тиган 9Овалва се в брашно и се пържи за кратко в олио и масло.
10
Терин от свинско на тиган 10Поднася се върху хляб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта