Мусака с кисело зеле

Зимна мусака
Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2004
Мусака с кисело зеле
 
Необходими продукти:
500 г кайма
1 глава лук
1 голяма кисела зелка
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
1/2 ч. ч. кимион
2 с. л. доматено пюре
1/2 ч. ч. зелев сок
2 яйца
олио за пържене



Начин на приготвяне:
1
Мусака с кисело зеле
Лукът се нарязва, запържва се за минута в мазнина и каймата се добавя на трохи.
2
Мусака с кисело зеле 2
Зелето се нарязва наситно и се задушава с малко олио 5-10 минути под капак на тих огън, като се налива и зелевият сок. Добавя се кимионът и се разбърква.
3
Мусака с кисело зеле 3
Лукът и каймата се подправят с червения пипер и се бърка, за да не загори. Посолява се, прибавя се доматеното пюре и се оттегля от котлона.
4
Мусака с кисело зеле 4
Половината от зелето се слага в тава и върху него се разпределя каймата. Покрива се с останалото зеле, сипва се 1/2 ч. ч. вода и се пече в загрята до температура 180 градуса фурна 30 минути.
5
Мусака с кисело зеле 5
Мусаката се изважда от фурната, залива се с разбитите яйца и се връща да се запече за 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: