Мусака с кисело зеле

Зимна мусака
Източник: Бон Апети
Дата: 23.01.2004
Мусака с кисело зеле
 
Необходими продукти:
500 г кайма
1 глава лук
1 голяма кисела зелка
2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
1/2 ч. ч. кимион
2 с. л. доматено пюре
1/2 ч. ч. зелев сок
2 яйца
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Мусака с кисело зеле
Лукът се нарязва, запържва се за минута в мазнина и каймата се добавя на трохи.
2
Мусака с кисело зеле 2
Зелето се нарязва наситно и се задушава с малко олио 5-10 минути под капак на тих огън, като се налива и зелевият сок. Добавя се кимионът и се разбърква.
3
Мусака с кисело зеле 3
Лукът и каймата се подправят с червения пипер и се бърка, за да не загори. Посолява се, прибавя се доматеното пюре и се оттегля от котлона.
4
Мусака с кисело зеле 4
Половината от зелето се слага в тава и върху него се разпределя каймата. Покрива се с останалото зеле, сипва се 1/2 ч. ч. вода и се пече в загрята до температура 180 градуса фурна 30 минути.
5
Мусака с кисело зеле 5
Мусаката се изважда от фурната, залива се с разбитите яйца и се връща да се запече за 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: