Пилешко зимно фрикасе

Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2004
Пилешко зимно фрикасе
 
Необходими продукти:
1 пиле
2–3 стръка праз
3 моркова
100 г корен целина
1 корен пащърнак
2 скилидки чесън
7–8 зърна черен пипер
2 щипки семена копър
1 ч. л. сол
1 в. ч. бяло вино
3 с. л. брашно
50 г маргарин


Начин на приготвяне:
1
Пилешко зимно фрикасе
Пилето се измива, почиства се и се залива със студена вода, колкото да го покрие. Прибавят се солта, зърната черен пипер и дафиновите листа и се оставя да ври 20 минути под капак.
2
Пилешко зимно фрикасе 2
Морковите се нарязват на ивички, празът и пащърнакът – на колелца, увиват се в тензух. Прибавят се към пилето, овкусяват се с резените целина, семената копър и чесъна и се вари още 10–15 минути.
3
Пилешко зимно фрикасе 3
Виното за соса се налива в малка тенджера, добавя се брашното и се бърка, без да се нагрява. Слага се маргаринът, котлонът се включва и сместа се бърка до разтопяването на маргарина, след което се оттегля от котлона.
4
Пилешко зимно фрикасе 4
Свареното пиле се обезкостява, месото се реже на порции, бульонът се прецежда и 2–3 чаши от него се сипват към готовия сос. Бърка се до постигане на желаната консистенция. При сервиране сварените зеленчуци и месото се поставят в чиния и се заливат с приготвения бял сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: