Самоковска пъстърва с доматен сос

Дата: 29.01.2004
Източник: Бон Апети
Самоковска пъстърва с доматен сос
 
Необходими продукти:
1 пъстърва
4 домата
2–3 с. л. олио
1/2 връзка магданоз
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Самоковска пъстърва с доматен сосРибата се почиства и измива. Отстраняват се главата и опашката, нарязва се на котлети и се посолява.
2
Самоковска пъстърва с доматен сос 2В дълбок тиган се поставят солта, черният пипер и начупеният дафинов лист и се заливат с 1 ч. ч. вода и олиото. Поставят се рибните котлети и се задушава около 2–3 минути.
3
Самоковска пъстърва с доматен сос 3Доматите се настъргват, прецеждат се през цедка, за да се отстрани семето, и се изсипват при задушената риба. Поръсва се с накълцания магданоз, сол и черен пипер на вкус.
4
Самоковска пъстърва с доматен сос 4Запича се при температура 160–180 градуса около 10 минути и се консумира, докато е гореща.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Georgieva се регистрира в сайта.
Aleksandra Koleva се регистрира в сайта.
Petya Stoyanova се регистрира в сайта.
Elena Paseva се регистрира в сайта.
Tania Stoilova коментира рецептата Крем супа с картофи и праз
Violeta Boncheva Amudjiyan се регистрира в сайта.
Slantsev Tsvqt се регистрира в сайта.
Boryana Yordanova се регистрира в сайта.
KREMCHO публикува рецептата Крем супа от нахут и царевица
KREMCHO публикува рецептата Салата от земна ябълка
Dijan O\'Brien се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта