Хански шиш

Източник: Бон Апети
Дата: 06.01.2004
Хански шиш
 
Необходими продукти:
1 кг свинско месо
4-5 кисели краставички
200 г гъби
3-4 глави лук
няколко филии еленски бут
1/2 с. л. горчица
2 дафинови листа
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. оцет
2-3 с. л. олио
2-3 щипки захар
2-3 щипки сол
1/2 ч. л. черен и червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Хански шиш
Месото се нарязва на продълговати, еднакви парчета и се поставя в купа.
2
Хански шиш 2
От горчицата, бялото вино, черния и червения пипер, захарта, сухите и начупени дафинови листа, оцета и олиото се приготвя маринатата, в която нарязаното месо се оставя да престои 2-3 часа. Лукът и гъбите (ако са големи) се режат наполовина.
3
Хански шиш 3
В нарязания на тънки парчета еленски бут се слага от маринованото месо и се завиват рулца. Нанизват се на шиш, като се редуват с лука и гъбите, и готовите шишове се пекат на скара.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: