Особуко

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Особуко
 
Необходими продукти:
1,5 кг телешки джолан
4–5 скилидки чесън
2 с. л. брашно
2 кубчета телешки бульон
30 г краве масло
30 мл бренди
60 г доматено пюре
2 моркова
3 глави лук
1 бутилка червено вино
100 г бекон
сол и бял пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
ОсобукоНарязаният на шайби с дебелина около 5 см джолан се посолява, поръсва се с бял пипер и 4–5 с. л. зехтин и се запича около половин час при температура от 260 градуса.
2
Особуко 2Беконът се реже на тънки ивички, запържва се в силно нагорещен тиган, за да пусне мазнината си, и се отстранява. Мазнината се прехвърля в тенджера.
3
Особуко 3Морковите се режат на колелца, лукът и чесънът се нарязват надребно и се запържват поне 10 минути в мазнината от бекона. Добавят се доматеното пюре и брашното, разбърква се и се посолява. Налива се виното и се оставя да ври около половин час.
4
Особуко 4Кипва се 1/2 л вода и се разтварят кубчетата бульон. Налива се към врящите зеленчуци и се вари 2–3 минути. Прецежда се през гевгир или цедка, като се притиска с лъжица, за да се отделят всички ценни вещества.
5
Особуко 5В бульона от зеленчуците се поставя позапеченият джолан, прибавят се брендито, маслото и мазнината от джолана и се задушава на много тих огън около 35–40 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта