Мусака с пуешко и праз

Страхотно предложение за семейното меню
Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
600 г пуешко филе
100 г краве масло
300 мл прясно мляко
9 стръка праз
2 с. л. брашно
1 с. л. едрозърнеста горчица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Мусака с пуешко и праз
Празът се почиства, наситнява се и се задушава под капак в половината от маслото, малко вода и сол. Трябва да омекне и да остане на мазнина.
2
Мусака с пуешко и праз 2
В друг съд се сгорещява останалото масло. Сипва се брашното и се запържва до златисто.
3
Мусака с пуешко и праз 3
Налива се млякото и се бърка, докато сосът се сгъсти.
4
Мусака с пуешко и праз 4
Овкусява се с горчица, сол и черен пипер.
5
Мусака с пуешко и праз 5
Месото се нарязва на кубчета и се разбърква с готовия сос бешамел и задушения праз.
6
Мусака с пуешко и праз 6
Картофите се белят и се режат на шайби с дебелина от 0,5 см. Половината от тях се подреждат в намаслена тава и се поръсват със сол и черен пипер.
7
Мусака с пуешко и праз 7
Изсипва се сместа с пуешко и праз.
8
Мусака с пуешко и праз 8
Останалите картофи се подреждат отгоре и също се подправят със сол и черен пипер.
9
Мусака с пуешко и праз 9
Наливат се около 150 мл вода.
10
Мусака с пуешко и праз 10
Ястието се покрива с алуминиево фолио и се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
11
Мусака с пуешко и праз 11
След това фолиото се отстранява и мусаката се запича за още 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2021
Много вкусна стана. Носи малко кашкавал отгоре
3.
Изпрати
лично съобщение

21.12.2019
Вкусно
2.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2017
Страхотна рецепта!
1.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2017
Много вкусно! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: