Наденица със зелен фасул и хрянов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2009
Наденица със зелен фасул и хрянов сос
 
Необходими продукти:
4 големи пушени наденици (8 малки)
1 ч. л. червен пипер
1/4 връзка копър
2 скилидки чесън
200 мл кисело мляко
2 ч. л. настърган хрян
сол на вкус
2 с. л. зехтин
150 г бейби морковчета
600 г зелен фасул
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Надениците се нацепват и се запичат от всички страни в сух тиган, докато се разтворят.
2
Фасулът и морковчетата се бланшират за 3–4 минути в гореща подсолена вода. След това се сотират в сгорещения зехтин за 3–4 минути, посоляват се и се поставят в тавичка или в друг съд за печене.
3
Сосът се приготвя, като в купа се смесват накълцаните копър и чесън, киселото мляко и хрянът и се овкусява с червения и черен пипер и сол.
4
В тавичката върху зеленчуците се подреждат парчетата наденица, като в цепките внимателно се сипва от соса.
5
Наливат се около 200 мл вода и се пече в загрята до 200 градуса фурна около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: