Намачкана салата с моркови и краставици

Вариация на Сом Там
Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
3 краставици
3 моркова
2 скилидки чесън
50 г чери домати
кората от 1 лайм
50 г белени печени фъстъци
100 г пресен зелен фасул (кръгъл)
2 люти чушлета (тайландски)

за дресинга:
50 г паста от тамаринд
50 мл сок от лайм
50 г захар
50 г палмова захар
1 с. л. фиш сос
1 1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Намачкана салата с моркови и краставици
Пастата от тамаринд, сокът от лайм, двата вида захар, фиш сосът и солта се смесват в касерола и се кипват. Отавят се на огъня за 2–3 минути. Ако сместа е прекалено гъста, се налива малко вода. Готовият дресинг се оставя да се охлади.
2
Намачкана салата с моркови и краставици 2
Краставиците и морковите се белят и се режат на тънки ленти. Слагат се в купа, добавят се накълцаните чесън и люти чушки и се намачкват.
3
Намачкана салата с моркови и краставици 3
Налива се от дресинга и пак се намачква.
4
Намачкана салата с моркови и краставици 4
Доматите се разполовяват. Фасулът се бланшира във вряща подсолена вода, след което се шокира в леденостудена. Реже се на парчета.
5
Намачкана салата с моркови и краставици 5
Доматите и фасулът се слагат при намачканите зеленчуци, прибавят се накълцаните фъстъци и настърганата кора от лайма.
6
Намачкана салата с моркови и краставици 6
Разбърква се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: