Неаполитанска карфиолена салата

Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2004
Неаполитанска карфиолена салата
 
Необходими продукти:
450 г карфиол
2-3 кисели краставички
200 г черни и зелени маслини
4-5 с. л. лимон
5-6 с. л. зехтин
2-3 резена филе аншоа
1 щипка сол
1 щипка бял пипер
1 стрък копър (пресен)
1/2 ч. л. босилек
1 скилидка чесън


Начин на приготвяне:
1
Неаполитанска карфиолена салата
Карфиолът се потапя за минута в тенджера с кипнала вода. След това се изплаква със студена вода и се отцежда.
2
Неаполитанска карфиолена салата 2
Лимоновият сок се изцежда и се сипва в купа заедно със зехтина, солта и белия пипер. Чесънът се реже наситно и се слага в лимонената смес. Добавят се копърът, босилекът и нарязаната наситно аншоа и се разбива.
3
Неаполитанска карфиолена салата 3
Киселите краставички и маслините се нарязват на колелца, слагат се в купа и към тях се прибавя отцеденият карфиол. Върху тях се излива приготвеният дресинг, разбърква се и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: