Нудли с пушена пъстърва

Азиатски мотиви и аромат на чесън и джинджифил
Източник: Бон Апети
Дата: 08.05.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г китайски нудли
2 пушени пъстърви
2 тиквички
1 връзка моркови
3 скилидки чесън
20 г пресен джинджифил
4 с. л. олио
1 с. л. тъмен соев сос
1 с. л. червена къри паста


Начин на приготвяне:
1
Нудли с пушена пъстърва

Морковите и тиквичките се обелват, нарязват се на жулиен.

 


2
Нудли с пушена пъстърва 2

Нудлите се заливат с гореща вода, оставят се за 5 минути, след това се измиват под течаща студена  вода, за да се спре процесът на готвене.

 


3
Нудли с пушена пъстърва 3

От рибата се отделят главите, костите, кожата и опашките, салгат се в купа и се  заливат с вряла вода. Покриват се с фолио за свежо съхранение за около 5–10 минути, като целта е да се получи бульон.

 


4
Нудли с пушена пъстърва 4

Джинджифилът и чесънът се обелват и се нарязват наситно. Къри пастата се разтваря в един черпак (150 мл) от рибения бульон.

 


5
Нудли с пушена пъстърва 5

Ястието се приготвя на два пъти, като в сгорещен уок се сипва половината олио, щом загрее добре, се слагат половината чесън и джинджифил, разбърква се, прибавят се половината тиквички и моркови, след това половината нудли, къри паста и соев сос – като се бърка, за да се запържи всичко добре.

 


6
Нудли с пушена пъстърва 6

Всяка порция се поднася с парчета пушена риба.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: