Ньоки с доматен сос, моцарела и магданозено песто

Майсторски приготвени домашни ньоки
Източник: Бон Апети
Дата: 03.05.2011
Ньоки с доматен сос, моцарела и магданозено песто
 
Необходими продукти:
500 г картофи
150 г брашно тип „00“
1 яйце
125 г сирене „Моцарела“
сол, черен пипер, индийско орехче, зехтин и пармез

за доматения сос:
400 г домати от консерва
1 глава лук
2–3 скилидки чесън
1–2 стръка селари
1 щипка захар
сол, лют червен пипер, сух риган, пресен босилек и

за магданозеното песто:
1 връзка магданоз
30 г орехови ядки
зехтин, чесън и пармезан на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ньоки с доматен сос, моцарела и магданозено песто

Картофите се сваряват необелени в подсолена вода. След като се сварят, се обелват, докато са топли.


2
Ньоки с доматен сос, моцарела и магданозено песто 2

Минават се през преса за картофи или се намачкват с помощта на вилица. Овкусяват се със сол и индийско орехче и се добавят брашното, яйцето и пармезан.


3
Ньоки с доматен сос, моцарела и магданозено песто 3

Омесва се хубаво тесто, което не трябва да бъде лепкаво.

 


4
Ньоки с доматен сос, моцарела и магданозено песто 4

Поръсва се с брашно и се реже на еднакви по големина парчета, от които се оформят фитилчета. Те също се режат на малки парчета.


5
Ньоки с доматен сос, моцарела и магданозено песто 5

От тях, с помощта на вилица, се оформят ньоките. Набрашняват се по-малко, за да не залепнат.


6
Ньоки с доматен сос, моцарела и магданозено песто 6

Ньоките се пускат във вряща подсолена вода. Когато изплуват на повърхността, са готови.


7
Ньоки с доматен сос, моцарела и магданозено песто 7

С помощта на решетеста лъжица се изваждат в подходяща тавичка и се заливат обилно със зехтин.


8
Ньоки с доматен сос, моцарела и магданозено песто 8

Доматеният сос се приготвя, като лукът и обеленото селари се режат наситно и се задушават в зехтин за няколко минути. Прибавят се лют червен пипер и накълцаният чесън. След като зеленчуците омекнат, се добавят риган, босилек, малко вода, доматите и захарта и се посолява.


9
Ньоки с доматен сос, моцарела и магданозено песто 9

Сосът се оставя да къкри на умерен огън около 20 минути, леко се пасира, към него се добавя наситнен босилек и се разбърква.


10
Ньоки с доматен сос, моцарела и магданозено песто 10

Магданозеното песто се приготвя като всички продукти, които са необходими за него, се пасират.


11
Ньоки с доматен сос, моцарела и магданозено песто 11

 Доматеният сос се прибавя към готовите ньоки.


12
Ньоки с доматен сос, моцарела и магданозено песто 12

Те се сипват в подходящи чинии, отгоре им се подреждат парчета моцарела и се заливат с магданозеното песто.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2013
голяма импровизация се получи с оформянето на топченцата :)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2013
Не че не са вкусни, но отнемат много време и са пипкави. Освен това ми се наложи да сложа още доста брашно за да се получи тесто което е лесно за оформяне и не лепне. Доматения сос е класически и подхоящ за всякаква паста.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: